Hasonlóság az online tőzsde és az online póker között

Tőzsde és online póker? Hogy jön össze ez a kettő, kérdezhetnéd. Nos, sokan nem is gondolnák, de tényleg rengeteg hasonlóság van a kettő között. Erre akkor jöttem rá, amikor elkezdtem póker versenyeket nézni a TV-ben. Annyira érdekesnek találtam, hogy nekiálltam keresgélni a neten profi póker és online póker témakörökben. Ekkor már több éves tőzsdei tapasztalattal rendelkeztem, és pontosan tudtam, mi különbözteti meg a nyerteseket a vesztesektől a kereskedésben. Ahogy olvastam a különböző leírásokat az online kártyázás mestereitől, rájöttem, hogy a szabályszerűségek teljesen ugyanazok. Akik sikeresek a pókerben, ugyanazokat az irányelveket követik, mint a sikeres tőzsdei kereskedők. A pókeren belül is az online az, ami a leginkább hasonlít a tőzsdézéshez. Az alábbiakban részletesen leírom, hogy mik azok a pontok, amelyeket mindkét területen betartanak:

Kell egy nyerő stratégia

Ahogy a tőzsdei kereskedés, úgy az online póker sem működik stratégia nélkül. Ennek a stratégiának mindenre ki kell terjedni, és minden lehetséges helyzetre választ kell adnia. Természetesen egy tradernek és egy póker játékosnak is lehet, sőt kell, hogy legyen több bevált stratégiája, mert a körülmények időről időre változnak, amihez alkalmazkodni kell. A pókerben változnak az ellenfelek, és néha a verseny szabályok, a tőzsdén változnak a piac mozgásai, volatilitása stb.

online poker

Fegyelmezettnek kell lenni minden helyzetben, legyen az online póker vagy tőzsde

Az egyik legfontosabb szabály, ami nélkül nincs siker. Az önfegyelem az élet minden területén fontos, de a tőzsdézés, és a póker semennyire nem fog működni e nélkül. Nem elég a jó stratégia, be is kell tartani, és közben fegyelmezned kell magad, hogy ne térj el tőle, bármennyire csábító is.

Ki kell zárni az érzelmeket, az online póker és a tőzsde esetében is

Persze amennyire csak lehet. Az ember nem gép, ezért teljesen soha nem fog sikerülni, de törekedni kell rá. Tapasztalatból mondom, hogy a tőzsdézésben akkor jön a siker, amikor megtanulsz uralkodni az érzelmeiden. Ahogy sok helyen olvastam, és hallottam, az online póker sem való azoknak, akiket könnyen elragadnak az érzelmek. Ha erős érzelmek kerülnek a képbe, például félelem, düh, frusztráltság, az ember nem látja racionálisan a dolgokat, és nem tud sorozatban jó döntéseket hozni. Márpedig a póker és a tőzsde a nyereségről szól, és minden hiba pénzbe kerül.

Akár tőzsde, akár online póker, folyamatosan fejlődnöd kell

Az első néhány évben rengeteget tanultam, gyakoroltam, hogy minél jobb legyek. Az ember jó lesz abban, amivel sokat foglalkozik, ez ilyen egyszerű. Ha jó kereskedő akarsz lenni, akkor szerezd meg a tudást. Ha az online póker az, ami komolyan érdekel, akkor figyeld meg hogyan játszanak a legjobbak, és tanulj tőlük. Soha ne sajnáld az időt a tanulásra, vagy a gyakorlásra, mert mindig kifizetődik.

online poker