Tőzsdei árfolyamok

Tőzsde árfolyamok megbízhatósága

Egy dolgot már az elején le akarok tisztázni, amit nagyon sokan kérdeznek. Az élő árak között lehetnek eltérések, habár minimális eltérésekről beszélünk. Ha meg akarunk bízni abban, amit látunk, mindenképpen egy szabályozott és elismert brókert, vagy weboldalt keressünk fel a tőzsde árfolyamok fürkészésére.
Figyeljünk arra oda, hogy a brókereknél Buy és Sell árakat látunk általában, viszont a grafikont szemlélve meglátjuk a középárfolyamot is. A Buy és Sell a Forex kereskedésnél elhíresült fogalmak, viszont egyre többen ismerik a CFD kereskedést is, ahol ugyan úgy adás és vételek történnek minimális költséggel.

Tőzsde árfolyamok szemlélete

Az, hogy tőzsde árfolyamok egy teljesen tág fogalom. Nyilván a tőzsdén annak van árfolyama, amit a tőzsdén jegyeznek. Lehet ez részvény, tőzsdeindex , nyersanyag vagy akár devizapár. Gyakorlatilag mindent mérünk valamihez, máshogy nem is kaphatunk tőzsde árfolyamot.
Részvényeket Amerikában dollárban mérik, Európában főleg euróban. A devizákat egymáshoz viszonyítják. Aranyat, olajat megint csak dollárban mérik. Sokszor megfigyelhető, hogy amikor jön egy dollárral kapcsolatos erősebb hír, akkor több instrumentumra hatással van. Persze, hiszen a dollárban nagyon sok terméket mérnek.

tőzsdei árfolyamok

Tőzsde árfolyamok és technikai elemzés

A technikai és fundamentális elemzés nagyon fontos, ezért ajánlott tanulni és képezni magadat, mielőtt nagyobb összeget kockáztatsz. Ezek nélkül gyakorlatilag kaszinó az egész.
Ha a kereskedést azért akarod elkezdeni, hogy pénzt keress és nem csak az adrenalin motivál hosszú távon, akkor szánd rá az időt, és tanuld meg legalább az alapokat. Tudom, elég furcsa kijelentésnek tűnik az „adrenalin motivál” kifejezés, viszont hidd el:
2 fajta kereskedő létezik:
1) Tőzsde árfolyamok nézésével, technikai elemzéssel időt tölt el, mert befektetni akar
2) Aki NEM. Ők általában a szerencsejátékosok.

Szerinted miért van az, hogy egy része az embereknek pénzt keres a kereskedéssel, egy másik felük (nagyobb rész) nem keres egy forintot sem?

Folyamatos árfolyam nézegetés

Ha már kereskedtél valaha, akkor biztosan találkoztál ezzel a hibával, ha nem, de el fogod kezdeni a kereskedést, akkor is biztos, hogy fogsz találkozni. Egy nagyon nagy hiba a kezdő kereskedők körében a folyamatos árfolyam nézegetés.
Van egy kötésed, amiről úgy gondolod, hogy néhány óra múlva nyereségesen le tudod zárni. Mi történik? Megnyitod a kereskedést és nézegeted. Most elmozdult 1 pipet fel, most 1-et le. Ezt nevezik a kereskedésben időpocséklásnak. Nem szabad folyamatosan az árfolyamokat bambulni, mert egy idő után a sok hatás miatt rossz irányba fogja elvinni a gondolkozásod.

Mindig legyen egy elképzelésed az adott kötésnél arról, hogy mennyit akarsz rajta keresni és az mennyi idő alatt tud megvalósulni. Ha ez megvan, akkor már jó irányba fog elmozdulni ez a probléma.

tőzsdei árfolyamok