Befektetési alapok

Mindenki keresi a jó befektetési lehetőségeket. Legyen szó rendszeres megtakarításról, egyösszegű befektetésről, mindenki számára fontos, hogy legalább az inflációt meghaladó mértékben tudjon hozamot elérni. A befektetési alapok alapvetően ezzel a céllal jöttek létre.
Lényege az, hogy szakemberek, akik munkaszerűen befektetési elemzésekkel foglalkoznak, különböző tematika alapján felépítenek egy portfóliót. Folyamatosan felügyelik és a rosszul teljesítő elemeket kivezetik.

A befektetési alapok elérhetőek a kisbefektetők számára is sok helyen. Keresni kell a premium lehetőségeket, ahol tényleg van referencia és múltbeli eredmény. Ki ne akarna például J.P. Morgan befektetési alapjaiba fektetni?
Megosztom a kedvencemet. Schroder befektetési alapja, amely a nagyvárosok ingatlanpiacainak a növekedését célozza. Az ingatlan befektetésnél a likviditás gyenge, de ha Befektetési alapba fektetsz, akkor 2 nap alatt ki tudsz szállni a befektetésből.

befektetési alap

A befektetési alapok azért is megnyerőek, mert a kockázati szintet hatékonyan lehet csökkenteni, viszont az inflációt akár jelentősen meghaladó hozamot lehet elérni. Alapvetően már egy alap is számos részvényből vagy kötvényből áll össze, viszont emellett még az alapkínálatból is össze lehet állítani egy portfóliót. Érdemes 4-5 befektetési alapban szétosztani a tőkét. Az elmúlt 10 évben egy jól összerakott befektetési portfólió évente átlagosan 15%-ot megtermelt. Természetesen a múltbeli hozam nem garancia arra, hogy a jövőben is ennyi lesz.

Emellett tehetünk azért, hogy a hozam optimálisabb legyen egy átlagos szintnél. Gondoljunk bele, jött a Covid és természetesen estek a piacok. Ki gondolta volna ? Ha ennyire nyilvánvaló, hogy esés jön, akkor nem kötelező megvárni. Nem kell tőzsdegurunak lenni ahhoz, hogy megállapítsuk a tényt egy ilyen helyzetben: Bizony esés várható. Ebben az esetben meg lehet csinálni, hogy pénzpiaci alapban tartod a tőkéd, ami leginkább arra szolgál, hogy szinten tartja a befektetésed. Mit mondanak a nagy guruk? Alacsonyan kell venni. Most én is élek ezzel a közhellyel.

Több olyan érv is van, ami miatt rendkívül népszerűek a befektetési alapok:

1) Profi szakemberek által vannak kezelve
2) Havi rendszeres megtakarításokhoz is elérhető
3) Te döntesz
4) Nemzetközi kínálat
5) Az alapkezelőnek is az az érdeke, hogy jól teljesítsen a befektetés.
6) Nem kell hozzá extra időráfordítás
7) Nem szükséges hozzá befektetési szakértelem.

Tovább információkért iratkozz fel és segítek eligazodni illetve megtalálni a számodra kedvező megoldást.