Bitcoin sikersztorik

AKI MER, AZ NYER: AZ 5 LEGJOBB BITCOIN BEFEKTETÉS SIKERTÖRTÉNET

Lássunk néhány történetet azokról, akik nagyot merítettek a Bitcoin szárnyalásból.

Igaz, hogy nem minden kriptovaluta lesz sikeres, néhány kudarcba fullad. Ezért fontos, hogy az ember tájékozódjon, és megismerje a hátterüket. Most bemutatok néhány sztorit, ahol meglovagolták a álomszerű Bitcoin befektetés hullámot, és ma a milliomosok életét élik.

Bitcoin befeketetés 1: A Bitcoin milliomos Erik Finman

2011 májusban, amikor Erik Finman még csak 12 éves volt, a nagymamájától ezer dollárt kapott ajándékba. Erik a testvérétől hallott a Bitcoinról, és úgy döntött, hogy a teljes összeget befekteti. 2013-ban a Bitcoin értéke meredeken emelkedett, és a BTC befektetés már 100.000 Dollárt ért. Egy középiskolai diákhoz képest ez kiemelkedő befektetői siker, szóval nem meglepő, hogy úgy döntött otthagyja az iskolát, és saját vállalkozást indít.

Finman megalapította a Botangle nevű céget, amely video chat-en keresztül kínál különböző oktatásokat. 2015-ben jelentkezett egy vevő a vállalkozásra, aki felkínált 100.000 Dollárt, vagy 300 Bitcoint. Abban az időben a Bitcoin kicsivel kevesebb, mint 200 Dollárt ért, de Finman mégis inkább a Bitcoint választotta, mert biztos volt a további növekedésben. 2017-ben Erik Finman 18 évesen Dollár milliomos lett.

Olvass még róla: Businessinsider és Twitter

Bitcoin befektetés 2: Kristofer Koch Bitcoin sikere

2009-ben Kristofer Koch norvég elektronikai mérnök úgy döntött, hogy befektet 150 Koronát (26,60 USD) 5000 Bitcoinba. Abban az időben a BTC befektetés épp csak elindult, és az ötlet teljesen ismeretlen volt a legtöbb ember számára. Kristofer akkor került kapcsolatba a kriptovalutákkal, amikor egy szakdolgozatot írt a témáról. Mivel a befektetett összeg nevetségesen kicsi volt, el is feledkezett róla. Fogalma sem volt, hogy mennyit ér a befektetése, amíg meg nem jelentek cikkek a kriptovaluták sikeréről.

Nem kis időbe telt, mire sikerült felidéznie a biztonsági kódot, hogy hozzáférhessen a tárcához. Amikor végre sikerült, Kristofer 886.000 Dollárnyi Bitcoint talált benne. Az 5000-ből mindössze 1000 elég volt, hogy egy lakást vásároljon Oslo előkelő negyedében.  Koch sohasem gondolta volna, hogy a 26,60 Dolláros befektetése ilyen mesésen megtérül. Egy saját lakással, és további 4000 Bitcoinnal ez is egy sikertörténet a sok közül, amit olvasva szeretnénk időutazók lenni, és visszamenni  a Bitcoin kezdeti éveibe.

Olvass még róla: TheGuardian és BBC

Bitcoin befektetés 3: A Bitcoin-ban kapott fizetés tette Olaf Carlson Wee-t milliomossá

2013 februárjában, amikor Olaf Carlson Wee 26 éves volt, egy Bitcoin startup cégnél kezdett el dolgozni. Abban az időben a Bitcoin 20 és 30 Dollár között mozgott. Carlson felismerte a Bitcoinban és a kriptovalutákban rejlő potenciált, ezért úgy döntött, hogy Bitcoinban kéri a fizetését. Neki ez volt az első bitcoin befektetés. Az embereknek akkor még mindig nagyon új volt a Bitcoin koncepciója, de ő azt tervezte, hogy a fizetését befektetésre fogja használni, mivel tetszett neki a decentralizált fizetőeszköz alapötlete.

Mostanáig a vagyona exponenciálisan gyarapodott a BTC páratlan sikere miatt. Ahogy egyre több ember mutat/mutatott érdeklődést a kriptovaluták iránt.

Olvass még róla: News.vice és Forbes

bitcoin

Bitcoin befektetés 4: Dee Heath – A rúdtánctól a kriptovaluta tanácsadásig

Dee Heath viszonylag későn fektetett Bitcoinba, de a sikere mindenképpen említésre méltó. 2017 elején kezdett el befektetni, előtte viszont teljesen mással foglalkozott, rúdtánc oktató volt Sydney-ben. Azóta a szenvedélye már inkább a Bitcoin befektetés és spekuláció. Részidőben még mindig foglalkozik a rúdtánccal és fitnesszel, viszont azon gondolkozik, hogy otthagyja és csak a befektetéseivel foglalkozik. Jelenleg egy weboldalt is működtet, ami a kezdő befektetőknek ad tanácsokat a kriptovalutákkal kapcsolatban. A saját tapasztalatai alapján Heath ismeri a kriptovalutákban rejlő lehetőséget, ezért biztatja arra az érdeklődőket és a kezdőket, hogy ismerjék meg jobban az egésznek a hátterét, mielőtt elkezdenek vele foglalkozni.

Olvass még róla: CCN és Linkedin

Michael Slogett-nek az volt az álma, hogy épít egy házat magának

Michael a „Second to None” nevű táplálék kiegészítő bolt tulajdonosa volt Townsville-ben, Ausztráliában. Először a különböző nemzetközi cégektől megrendelt kiegészítőkért fizetett kriptopénzzel. Később felismerte a Tokenekben rejlő óriási lehetőséget, és 2017 januárban Btc befektetés irányába indult el. Slogett befektetése 900 Dollárról indult, és 2017 októberben már 6000 Dollárt ért. Ez elég volt arra, hogy visszafizesse az adósságait, és megszerezzen egy telket Townsville-ben, ahol végre elkezdhette építeni az álomházát.

Slogett indított egy Facebook oldalt is, ami kriptovalutákkal foglalkozik. Jelenleg öt üzlet tulajdonosa Ausztráliában, és tervezi kiterjeszteni a vállalkozását több országba is, a kriptovaluta befektetéseit felhasználva. A vagyona jelentős része Bitcoinban és egyéb kriptovalutákban van, és egyáltalán nem tart attól, hogy esetleg a jövőben rosszabbul alakulna az árfolyamuk.

Olvass még róla: Bitcoinmarketinsider és Twitter

Ne feledd! Ezek a sikersztorik nagyon szépen festenek. Ennek ellenére a kriptovaluták a “nagyon” kockázatos befektetési eszközök között szerepelnek. Minden érmének két oldala van, ahol sokat lehet keresni, ott a kockázati oldal is sokkal nagyobb lesz. A fenti történetek sikerei leginkább annak köszönhetőek, hogy hamar meglátták a lehetőséget.