Melyik a legjobb megtakarítási számla?

3 gondolattal megválaszolom melyik a legjobb megtakarítási számla: Magas arányú hozzáférhetősége ; Infláció feletti hozamot termel ; Nem nagy a költsége.

Igazából olyat a mai pénzügyi területen nem tud senki mondani, hogy a legjobb megtakarítási számla. Vannak kedvezőbbek és kevésbé kedvező konstrukciók. Arra nincs lehetőség, hogy minden opciót megvizsgáljunk, mert nagyon sok van. Arra viszont van, hogy értelmes szakemberekkel dolgozz együtt és az hosszú távon sokat érhet.

A megtakarítás mindenki életében egy hosszan tartó tevékenység. Ha van mit félre rakni, akkor azt következetesen és hosszabb ideig érdemes csinálni. Emellett fontos, hogy időnként a megtakarítást fel is használd.

Befektetési alapok

A 21. század a fejlődésről, a fenntartható zöld jövőről és az innovációkról szól. Ezzel együtt jár, hogy a gazdaság az elmúlt 2 évtizedben egy rohamos növekedésbe kapcsolt. A legjobb megtakarítási számla azért az egyik legjobb, mert ennek a növekedésnek is a része tudsz lenni. A befektetési alapok arra adnak lehetőséget, hogy a brutális piaci hozamokból szakértelem nélkül is tudj részesedni.
Arra ad lehetőséget, hogy a megtakarításod éves szinten akár 15-20%-kal is növekedni tudjon. Természetesen ezek a múltbeli eredmények referenciái és a jövőbe senki sem lát, ezért nincs rá garancia, de mire van a mai világban?

legjobb megtakaritasi szamla

Biztosítás jogi környezet

Egy másik nagyon előnyös megközelítése a rendszeres megtakarításoknak a biztosítás jogi környezet, amely 3 jellemző miatt kedvező az ügyfelek számára:
1) 10 év után nyereségadó mentes
2) Megjelölhető kedvezményezett
3) Törvény által védett számla

A nyereségadó mértéke az elért hozam után 15%, ami tetemes összeg lehet. A kedvezményezett egy biztosítékot jelent arra az esetre, ha bármi történne az ügyféllel a futamidő alatt. Ebben az esetben a megjelölt személyre száll a megtakarítási számla értéke.
A védett számla pedig azért nagyon fontos, mert egy külön zsebet jelent az ember életében. A lényege az, hogy az ügyfelen kívül más nem férhet hozzá a rajta szereplő összeghez, még állami szerv is csak abban az esetben, ha erre bírósági végzés van.

Legjobb megtakarítási számla és költségek

A mai világ úgy működik, hogy a jó dolgokért bizony fizetni kell. Olyan szituációt nehéz elképzelni, hogy a legjobbat veszed a legolcsóbban. Természetesen mindenki erre vágyik, viszont nem ez a trend.

Általánosságban a költségekről nem érdemes beszélni, mert a legtöbb helyen ez attól függ, hogy a megtakarítás nagyságrendje mekkora. A logika mögötte az, hogy minél több pénz érkezik egy pénzügyi szolgáltatóhoz, ők annál boldogabbak. Igyekeznek arra motiválni, hogy nagyobb összeg nagyobb kedvezményt von maga után.

Összességben mindig azt érdemes mérlegelni, hogy a futamidő végére mi az a tőke, amit fel tudsz építeni. Amennyiben az elképzeléseid és a végeredmény aránylag stimmel, akkor valószínűleg a legjobb megtakarítási számla az, ami szembejött.

legjobb megtakaritasi szamla