Megtakarítás gyerekeknek

Időben el kell kezdeni. Amikor a gyerek 18 éves lesz, számos pénzügyi kihívás vár rá. Ezeket természetesen egyedül nem lesz képes megoldani. A megtakarítás gyerekeknek egy nagyon fontos része annak, hogy gondoljunk a gyerek jövőjére és közvetve a sajátunkra is.

Egyáltalán nem mindegy, hogy 10-15 év alatt kis összegekből építed fel azt az összeget, amire később szükség lesz, vagy hirtelen kezdesz el kapkodni és gondolkozni honnan teremtsd elő. A gyerek megtakarításnak egy feltétlenül szükséges plusznak kell lennie. Talán idővel fejlődni fog annyit a pénzügyi kultúra, hogy ezt nem csak egyéni szinten kezdjük el megfontolni, de még akár állami szinten is támogatni fogják. Ameddig ez nincs így, addig saját magadnak kell megtalálni a megoldást.

A megtakarítás gyerekeknek egy nagy segítség a jövőre nézve

A megtakarítás gyerekeknek óriási segítséget fog nyújtani, amikor az ifjú azon gondolkozik hogyan kezdje el az életét. 18 fölött jön a továbbtanulás, a különköltözés, szórakozás és egyéb tevékenységek, amelyek mind pénz és energia a szülő részéről. Ezek a jövő problémái, amelyet most kell elkezdeni megoldani.

megtakaritas gyerekeknek

Számoljunk egy kicsit, hogy a mit tudj jelenteni egy rendszeres megtakarítás gyerekeknek. Vegyünk alapul egy maximum 15 éves futamidejű megtakarítási formát, amelyből anyagi nehézség esetén tudsz kivenni. A hozzáférhetőség természetesen fontos, mert a jövő bármikor hozhat meglepetést.
Legyen a megtakarítási összeg havonta 60.000 forint. Időtáv maximum 15 év. Ha megnézzünk egy profi alapkezelőt, amelynek vannak referenciái is, akkor azt látjuk, hogy az elmúlt 10 év átlagosan éves 15% hozamot termelt az ügyfeleknek. (természetesen a múltbeli eredmények nem garantálják a jövő sikereit, viszont egy nagyon jó kiindulópont a jövőre nézve) Az időtáv azért is fontos, mert a kockázatok az időtáv növekedésével folyamatosan csökkennek. Nézzük csak meg 10 évvel ezelőtt hol voltak a piacok és hol tartunk most.

A megtakarítás gyerekeknek szerencsére nem egy rövidtávú projekt. A nagyobb elemzőcégek mind növekedést jósolnak az elkövetkező években.
Összességben egy havi 60.000 forintos gyerek célú megtakarítással, feltételezve, hogy a következő években is képes lesz a piac legalább egy éves 10%-os növekedésre, akkor elmondhatjuk, hogy 20 millió forint körüli összeget már meg is teremtettél a gyereknek 15 év alatt. Gondolj bele, ha ezt hirtelen kell előteremteni.

Most a megtakarítás gyerekeknek a témakör, de ez érvényes szinte bármire. 5 év, 10 év vagy 15 év? Egy biztos, kiadásod és terveid lesznek. Ezt kizárólag akkor tudod fejfájás nélkül megoldani, ha dolgozol és megtakarításaid vannak.

megtakaritas gyerekeknek