Rendszeres befektetés

Először is tisztázzuk, hogy mit értünk rendszeres befektetés alatt. A megtakarítások világa átalakult, ugyanis a világon az infláció mértéke magas és semmilyen garancia nincs arra, hogy a növekvő tendencia hosszú távon megfordulna. A pénzromlást egyféleképpen lehet kezelni, ez pedig a befektetés.
Ha alkalmazottként dolgozol, akkor a bevételeid általában havi rendszerességgel érkeznek. Egy vállalkozó élete másabb, mert nekik a bevétel rendszertelenül érkezik általában . Régen rendszeres megtakarításnak neveztük, amikor valamilyen rendszerességgel pénzt különítettünk el, viszont a fogalom átalakult az inflációs környezet miatt. Manapság már mindenki keresi a befektetési lehetőségeket. Rendszeres befektetésnek nevezhetjük az olyan megoldásokat, ahol ismétlődő jelleggel, a bevételeid függvényében pénzt fektetsz be hosszabb távra.

Ez lehet akár havi, negyedéves, féléves vagy éves ismétlődésű is.

Rendszeres befektetés hozama

Egy fontos kritérium, hogy a potenciális nyereség haladja meg az infláció mértékét. Ha a befektetési kínálatot megnézzük Magyarországon, akkor jó eséllyel a Privát banki szolgáltatók az egyik legerősebbek, viszont van már olyan szolgáltató, amely premium befektetési kínálatot nyújt a rendszeres befektetési termékekre is.

Ha nem akarsz a befektetési portfólió összeállításával időt eltölteni, akkor érdemes megnézni a befektetési alapkezelők kínálatát. A világ legnagyobb és legelismertebb befektetési alapkezelői az USA-ban vannak. A rendszeres befektetés minőségét a legjobban a befektetési kínálatban tudod mérni. Ez fogja meghatározni hosszú távon a terméket. Ki ne szeretne olyan befektetési cégek kínálatába fektetni, mint a Fidelity, JpMorgan, Schroders vagy éppen a Franklin Templeton, ahol hosszú évek referenciája és szakértelme jelenik meg.

rendszeres befektetés
Mit keress a rendszeres befektetés indítása előtt?
  1. Biztos hátteret – Azt is megnézheted, hogy az év alapkezelője szakmai díjat, vagy más rangos elismerést megnyert-e.
  2. Minőségi szolgáltatást – Nem kell befektetési tapasztalattal rendelkezned, a befektetést bátran rábízhatod profi szakértőkre, az aktívan kezelt alapoknak köszönhetően!
  3. Legyen szüneteltethető vagy a rendszeres befektetési összeg rugalmasan módosítható.
  4. Magas arányú hozzáférhetőséget.
  5. Prémium befektetési alapokat.
  6. Van-e lehetőség ESG befektetésre?
  7. A portfólió összetétele limit nélkül, korlátlan számban és díjmentesen módosítható legyen.
A rendszeres befektetés kezelhető biztosítás jogi környezetben

A rendszeres befektetés egy bizalmi alapon működő megoldás. Ha érdekes számodra a megoldás, akkor beszélgessünk róla. Ahhoz, hogy a legjobb megoldást kapd meg az igényeid szerint, fontos kommunikálni a célokról.

rendszeres befektetés