Személyi kölcsön

 

A mai pénzközpontú világban már nincs azaz ember, aki ne hallott volna a személyi kölcsön intézményéről. Számtalan dolog vihet minket arra, hogy személyi hitel felvételéhez folyamodjunk. A legáltalánosabb eseteket vegyük itt sorba, amelyeket ez a hitelkonstrukció kellő gyorsasággal orvosolhat.

Egy áhított autó megvásárlása, életterünk szebbé tétele mindig jelentősebb pénz meglétét kell, hogy feltételezze. Számos alkalommal jöhetnek még váratlan kiadásaink, úgymint orvosi ellátás vagy egyéb be nem kalkulált kiadás rendezése, ami sokszor fejfájást okozhat az embereknek. A személyi kölcsön pontosan az ilyen esetekre jelentheti a megfelelő megoldást. A gyors és egyszerű hitel megoldások palettáján nem véletlenül áll vezető szerepben Magyarországon ez a hiteltermék.

Egyszerűen igényelhető személyi kölcsönök

Könnyedén és gyorsan igényelhető konstrukció révén, az ország legtöbb bankjában pár napos hitelbírálati idő alatt megtörténik a hitelfolyósítás. A  személyi kölcsönnel foglalkozó intézmények folyamatosan törekszenek a hitelfelvételek egyszerűsítésére. Ennek érdekében ma már jó pár banknál igényelhet webes felületen vagy mobilos applikáción keresztül  személyi kölcsönt. Egyes intézmények pár perces bírálattal ígérnek gyors hitelfolyósítást.

személyi kölcsön

Személyi kölcsön ingatlanfedezet nélkül

A kisebb összegű személyi kölcsönök, nem igényelnek nagy értékű ingatlan fedezetet. Amire szükség van a sikeres elbíráláshoz az a rendszeres havi nettó jövedelem. Ezt Magyarországon jogszabály mondja ki, így ennek megléte nélkül hitelt nem vehetünk fel. Azonban a jó oldalát nézve a dolognak, így nem kell kockára tennünk az otthonunk jelentette biztonságot egy esetlegesen elhibázott hitelfelvételért. Ez teszi a személyi kölcsönt egy nagyon jó hiteltermékké a piacon.

Szabadon felhasználható személyi kölcsön

A hitelek nagy többsége egy előre pontosan meghatározott céllal van igényelve, illetve az elbírálás is ennek figyelembe vételével történik. A személyi kölcsön ebből a sorból kilóg. Az esetek túlnyomó részében ez a konstrukció szabadon felhasználható és nem köti meg egyáltalán a kezünket. Magyarán, ha bármilyen tűzoltásra szoruló anyagi problémába ütközünk, a személyi kölcsön könnyedén kisegíthet minket a bajból. Legyen szó egy új televízió vásárlásáról, házfelújításról vagy  a gyakorta előforduló autó javíttatásról. Ehhez a hitel lehetőséghez érdemes mindig folyamodnunk.

Milyen ára van a személyi kölcsön adta szabadságnak?

Miután a személyi kölcsön nem egy hitelcélhoz kötött termék, így természetesen a bankoknak is jóval nagyobb a kockázata a hitelkiadással. Egy előre kijelölt célhoz felvett hitel kedvezőbb kamatozással vehető fel, mint a szabad felhasználásúak. Azonban mégis van  előnye a magasabb kamatok dacára is. Ugyanis ennél a terméknél nincs szükség a hosszas elbírálási procedúrára, illetve ténylegesen oda kerülhet a pénz, ahol a legnagyobb szükségünk van rá. Ettől válik a személyi kölcsön az ország vezető hitel konstrukciójává, és az emberek egyik kedvelt pénzügyi megoldásává.

Személyi kölcsön felvétele KHR (BAR) listán szereplőknek

Aki rendezetlen hátralékos tartozással rendelkezik és a KHR-ben aktív státuszban van, NEM kaphat személyi kölcsönt. Az ilyen személyeknek  a mindenkori legkisebb minimálbért meghaladó hátraléka van, ami 90 napot meghaladó időn át fennáll. Az adósságrendezés után további egy éven át személyi kölcsön nem igényelhető.

Hogyan válasszunk személyi kölcsönt?

Minden esetben olvassunk el minden a hitelfelvételéhez kapcsolódó anyagot. Soha ne mulasszuk el elolvasni az apróbetűs részeket is, mert néha az ott található információk egész más képet fognak festeni egy adott ajánlatról. A személyi kölcsönél a THM-ekre, illetve futamidőkre vonatkozó hitelajánlatok bankonként változhat. Vannak esetek, ahol induló költséget számítanak fel, és van ahol a csekken történő befizetések kerülnek plusz pénzünkbe. A legmegfelelőbb döntést az összes ajánlat alapos mérlegelése után érdemes meghoznunk.

Mi lesz, ha nem tudjuk fizetni a személyi kölcsön törlesztőrészleteit? Egy kölcsön felvételét megelőzően mindig alaposan mérlegelni kell, hogy érdemes-e egy ilyen hitelkonstrukciót választanunk. Úgy vegyünk fel személyi kölcsönt is, hogy annak a részleteit még egy váratlan bevételkiesés esetén is be tudjuk fizetni. A késedelmes fizetés ugyanis büntető kamatot von maga után, és a felszólító levél díja is igen magas. Ha mégis ilyen problémáink adódnának, akkor azonnal keressük fel a hitelező bankot, és próbáljunk közös megoldást találni a probléma rendezésére. Amennyiben kötöttünk hitelfedezeti biztosítást, úgy ezeket a gondokat könnyebben meg tudjuk előzni.

A Személyi kölcsön egy gyors pénz, ami nem a miénk. Fordítva kellene gondolkozni. Teremtsd meg a jövőben használni kívánt összeget és ne kapkodj hitelért, ah éppen szükséged van tőkére.