Tőzsdézés és a pozitív szemlélet

Ebben a cikkben egy eddig szokatlan irányból közelítem meg a tőzsdézés témakörét. Alapvetően az ember természetesen akar plusz pénzt keresni befektetésből. Sőt, mindenki meg akar élni a befektetésből. A célok és a szemlélet meghatározó hosszú távon.

Tudni kell azt, hogy miért tanulsz. Tudni kell azt, hogy hova juthatsz el. Ezeket a gondolatokat meg kell fogalmazni saját magadban ahhoz, hogy a motiváció meglegyen és hogy a motiváció ki is tartson az úton. A tőzsdézés nem egy egyszerű terület, sőt, nagyon könnyen bele lehet bonyolódni. Legtöbbször ezért érdemes szakemberek által kezelt befektetési portfóliókban gondolkozni, mint a Befektetési alap.

tőzsdézés

Tőzsdézés és a motiváció

Alapvetően a motiváció kérdése egy fontos témakör az életben. Meg kell fogalmazni a célokat, hogy legyen miért küzdeni és menni előre. Természetesen amikor valaki tőzsdézni kezd, vagy elkezdi tanulni a kereskedés mesterségét, akkor úgy gondolja, hogy megvan a cél, megvan a motiváció: Pénzt keresni később.

A végcél mindenki fejében a bevétel és ez rendben is van, viszont addig hosszú út vezet. A tanulás és a gyakorlás folyamata a tőzsdézés megvilágításában egy hosszú és sokszor nem egyszerű kihívás sorozat, ráadásul sokan elvéreznek közben. Most a miértekbe és a részletekbe nem megyek bele, hanem inkább a szemléletmódra próbálok tanácsot adni, ami segíthet a nehézségeken átlépni.

Szemlélet

Egyik legfontosabb megközelítés a kereskedésben az a befektetői szemlélet. Ez érvényes a tanulásra is, ugyanis pénzt és időt fektetsz a tudásodba.
Miért kockáztatok és mennyit? A kockázat és a hozam megfogalmazása és átgondolása minden egyes lépés előtt szükséges. Meg kell tanulni befektetésként kezelni a tőzsdei kereskedést. Amikor találkozol egy kedvezőnek tekinthető nyitási lehetőséggel, az mindig más lesz, mint amit eddig tapasztaltál. Egyik kereskedési lehetőség sem ugyan olyan.

A másik fontos tényező a szemléletben a pozitivizmus. Ahogyan én tapasztalom, ezzel sokan hadilábon állnak. Az imént azt mondtam, hogy a tőzsdézés és a tőzsdei kereskedés egy külön mesterség. Ugyan ezt mondhatom a pozitív szemléletre. Jó hír, hogy ez is tanulható.

Megfelelő befektetési szemlélettel és pozitív hozzáállással el tudod érni a céljaidat.

A tőzsde, mint a saját gátad

Furcsa a megfogalmazás, viszont a lényeget kifejtem.
Alapvetően amikor elkezdesz befektetésekkel foglalkozni, sok tényező el fog bizonytalanítani. Sajnos a kezdeti sikertelenség nem csak közhely. Természetesnek mondható, hogy az elején inkább a hibákból tanulsz. Lehetnek kivételek, viszont a kezdeti sikerek éppen olyan veszélyesek lehetnek, mint a sikertelenség.

Azért mondtam, hogy a tőzsde lehet a saját gátad, mert folyamatosan fogsz találkozni olyan szituációkkal, amelyek elbizonytalanítanak és azt fogod gondolni, hogy ez nem neked való, abba kell hagynom, nem értek hozzá. Nem állítom azt, hogy mindenkinek tőzsdézni kell, mert vannak abszolút alkalmatlan emberek erre a területre, viszont azt ki merem jelenteni, hogy sokan előbb megijednek, mint kellene. Ők az első fontos szabályt már meg is szegték: Ne az érzelmeid vezéreljenek!

tőzsdézés